forkredit.com | swedtalk.com | | finntalk.com

Termékeinkről

A legfontosabb táplálkozási igény a rákkezelés során kiemelkedő a túléléshez, mivel a legfontosabb tápanyagok kimerülnek, különösen a C, D, E és K vitaminok. A sugárzás és egyes kemoterápiás szerek szabad gyököket használnak a rák elpusztítására, ami növeli a szervezet antioxidánsok iránti igényét, mint például az E vitamin, szelén vagy katechinok zöld teából. Számos tanulmány magasabb túlélési arányt mutatott olyan humán betegeknél, akik növelték a specifikus mikrotápanyagok bevitelét.


A táplálkozás nagy szerepet játszik a rák megelőzésében és a túlélésben. Növelje a rák elleni harcot a fitokemikáliákkal (például a kurkuma, a boswellia, a máriatövis, az astragalus), speciális fehérjék- / aminosavakkal és az esszenciális olajokkal (halolaj, fekete kömény olaj).


A kezelés során az étrend testre szabása gyorsabb gyógyulást eredményez a sebészi beavatkozás után, csökkenti az émelygést, javítja az étvágyat és erősíti az immunfunkciókat. Nagyon fontos a nyers, szerves egészséges ételek, probiotikumok, gyógygombák és a szisztémás enzimek kiválasztása.


A táplálkozási és immunellátást célzó kezelések segíthetik a betegeket abban, hogy túlélhessék a hagyományos terápiákat.


280 vizsgálatot végeztek 50 rákos beteg bevonásával (Charles Simmone, Oncoligus orvos). Ezek a vizsgálatok következetesen azt mutatták, hogy az antioxidánsok és a tápanyagok nem befolyásolják negatívan a hagyományos rákterápiákat, hanem ténylegesen fokozzák hatásukat, miközben csökkentik a mellékhatásaikat, védve a normál szöveteket.


Leginkább a kombinációban használják az antioxidánsokat, nem pedig egyedül. Ha kemoterápiával használja őket, a megfelelő időzítés fontos a legjobb eredmények eléréséhez.
Ha az antioxidánsok pulzálódnak a kemoterápiás dózisok között, akkor segíthetnek a normál sejtek gyors növekedésében anélkül, hogy csökkentenék a kemoterápia által termelt szabadgyökök szintjét.


Az itt talált összes kiegészítő-takarmány sok különböző dolgot céloz meg annak érdekében, hogy a háziállat testének minden része megfelelően működjön, így a szervezet nem teremt olyan környezetet, ahol a rák növekedni akar.

 

 

DIÉTA

A speciális táplálkozási stratégiák bizonyítottan előnyösek a rák kezelésében és minden rákos betegben fel kell használni. A teljes élelmiszer-táplálkozás elveinek integrálása és a feldolgozott táplálkozás használatának minimalizálása vagy megszüntetése jelentős szerepet játszhat a rákos betegek túlélési idejében. "Táplálja a testet, éhezik a rákot".

Milyen táplálkozási változásokat kell most mérlegelnünk?


A tumorsejtek szeretik a szénhidrátokat. A daganatok szénhidrátokat használnak a ráksejtek növekedésének elősegítésére, így a kutyák táplálékában a szénhidrátok magas szintje ténylegesen táplálja a daganatot és éhezik a pácienst! A kutatások azt sugallják, hogy a rákos kutyáknak olyan tápanyagprofilt kell fogyasztaniuk, amely legfeljebb 25% szénhidrát szárazanyag (DM) alapon van összeállítva. Sajnos a felnőtt kutya fenntartó-készítmények többségénekszénhidrát tartalma jóval magasabb., mint a
 a daganatok szénhidrátokat használnak a ráksejt növekedésének elősegítésére, így a szénhidrátok magas szintje valóban táplálja a tumort és éhezik a beteget!
Másrészt, a rákos sejteknek nehézséget jelent a zsír felhasználás, mint energiaforrás, ezért a viszonylag magas zsírtartalmú és alacsony szénhidráttartalmú élelmiszerek előnyösek a rákos kutyák számára. Emellett az omega-3 zsírsavak magasabb szintje daganatellenes hatást fejthet ki. Bár további kutatásra van szükség, azt javasoljuk, hogy a rákos kutya fogyasszon adagonként 25-40% DM zsírt és 5% -nál nagyobb DM omega-3 zsírsavakat.
 így azok az élelmiszerek, amelyek viszonylag magas a zsírban és alacsony a szénhidrátban előnyös lehet a rákos kutyák számára.
A rák nem okoz egyensúlytalanságot a fehérje anyagcseréjében, de a fehérjefelvétel kritikus fontosságú a sovány testtömeg fenntartásában. A rákos kutyáknál a táplálék fehérje-szintjének magasabbnak kell lenniük, mint a normál felnőttkori fenntartó készítményben, de csak akkor, ha a máj és a vesék normálisan működnek. A rákos beteg kutyára vonatkozó jelenlegi ajánlás 30-40% DM fehérje.
Az állatorvos segít kiválasztani a tápanyagprofilt, a készítményt, a mennyiséget és esetleg beadási módot (különösen akkor, ha van egy adagolószonda), amely illeszkedik a kutya sajátos igényeihez. Míg egyes kereskedelmi forgalomban kapható élelmiszerek speciálisan a rákos beteg kutya számára állnak rendelkezésre és fejlesztettek ki, egyes konzervdobozos kölyök-készítményeknek olyan tápanyagprofillal rendelkeznek, ami közel áll a rákos beteg specifikus ajánlásához. A házi étrendnek táplálkozásilag kiegyensúlyozottnak kell lennie, és ez kihívást jelent a megvalósításhoz
 mindenesetre mindig a legjobb, ha egy rákos kutya inkább valamit eszik, mint semmit. Az állatorvos segíthet kiválasztani a kutya legjobb lehetőségeit.

 

OMEGA 3 ZSÍRSAVAK

Az Omega 3-k fontos szerepet játszanak a szervezet gyulladásos reakciójában, és sok más anyagcsere folyamatban is részt vesznek. A szervezet nem képes az Omega 3-at, esszenciális zsírsavat előállítani, hanem olyan táplálékforrásokra támaszkodik, mint a lazac vagy egyéb zsíros halak és / vagy táplálékkiegészítők. Az Omega 3-at viszonylag magas szintje számos rák protokollban alkalmazható, de óvatosan kell használni a vérzésre hajlamos tumorokban, például hemangiosarcomákban.

 

Enzimek

Az Ön emésztőrendszeréhez hasonlóan, az állatok emésztőrendszere számos különböző proteolitikus enzimre támaszkodik, hogy segítsen az ételeinek asszimilációjában. A proteolitikus enzimek olyan típusú emésztő enzimek, amelyek lebontják a fehérjét aminosavakká. Ha üres gyomorra kerül, a proteolitikus enzimek átjutnak a véráramba, és szisztémás enzimekká válnak. A szisztémás enzimek olyan enzimek, amelyek az emésztőrendszerből származnak, és részt vesznek a szervezet sejtjein belüli reakcióikban.
Általában egyes proteolitikus enzimek hasznosak lehetnek a rák elleni küzdelemben:
• Acitokinek aktiválása, különösen az interferon és a tumor nekrózis faktor fokozása, amelyek nagyon fontos harcosok a rákos sejtek elpusztításában.
• A gyulladás csökkentése
• Úgy vélik aproteolitikus enzimek segítik a rák elleni harcban szerepet játszó antiproteázokat, amelyek blokkolják a tumorsejtek invázió-képességét.
-atumorsejteket körülvevő fehérjék törlésével a természetes ölősejtek sokkal könnyebben tudják azonosítani és megtámadni a tumorsejteket, blokkolja a az új vérerek növekedést.
-a fibrin hajlamos arra, hogy a rákos sejteket köpenybe tegye, és ragacsossá tegye őket, ami az áttétképződés nagyobb valószínűségét eredményezi. Amikor az szisztémás proteolitikus enzim által a fibrinköpeny feloldódik, mind a makrofágok és a természetes ölősejtek könnyebben észlelik és pusztítják a ráksejteket.
- ezenkívül segíthetnek a vírusfertőzések elleni küzdelemben a kemoterápia által kiváltott immunszuppresszió eredményeként
- szisztémás enzimterápia jelentősen csökkenti a tumor indukálta és a kemoterápia által kiváltott mellékhatásokat, mint a bélrendszeri panaszok, fáradtság, fogyás, nyugtalanság és természetesen stabilizálja az életminőséget.
- sugárterápia, sebészet és enzimek
A sugárterápiája szervi károsodást és merev hegszövetet okoz az érintett szervben. Ez a hegesedés korlátozza a szerv funkcióját. A proteolitikus enzimek azonban megakadályozhatják a hegesedés kialakulását és stimulálják a szerv funkcióját azáltal, hogy csökkenti a már meglévő fibrózist (a felesleges szövet kialakulása). A proteolitikus enzimek szintén segítik a sebészeti beavatkozást végző egyéneket a felépülési idő felgyorsításával

 

IMMUNE MODULATOROK

A daganatos beteg immunrendszere rendkívül nagy stressz alatt állhat, különösen ha mérgező vegyi anyagoknak vagy sugárzásnak van kitéve a kezelési protokoll részeként. Egyes vegyületekről ismert, hogy fontos immunmoduláló hatásúak, és fontos szerepet játszhatnak a szervezet azon képességében, hogy reagáljanak a betegségre. A leggyakrabban használt vegyületek közül néhány:
Gyógygombák, mint például a Coriolus, Cordyceps, Ganoderma,, Agaricus, Chaga és a Grifola
Colostrum termékek, mint például a TransferFactor
Gyógynövények- agyógynövények - fontos részét képezik a hagyományos nyugati,kínai ésajurvedikus orvoslásnak, és tartalmaznak erős immunmoduláló vegyületeket, mint a béta-glükánok. Számos holisztikus szakember beépíti őket rákos protokolljába.
Sok gyógynövény híres tisztító, tónusos, daganatellenes vagy rákellenes hatásukról. A gyógynövények rendkívül erősek lehetnek, de a nem szakszerű alkalmazásuk potenciális toxicitást okozhat, ezért a biztonságos használat érdekében dolgozzon az állatorvosával.
Fontos szerepük van a következőknek: Silybummarianum (Máriatövis), Punicagranatum( Granátalma), Camelliasinensis (Zöld tea), Curcumalonga (kurkuma), Vitisvinifera (grépmag).
Továbbá: Echinaceapurpurea (Kasvirág), Sambucusnigra( Fekete bodza), Uncinariatomentosa ( Macskakarom), Astragalusmembranosis (Kinai csüdfű)
A tudományos vizsgálatok ma már igazolják, hogy ezek a gyógynövény-kombinációk hatásos biológiai válaszmódosító szerek lehetnek, amelyeket általában immunterápiának neveznek. Az immunterápia célja, hogy korlátozza azokat a tényezőket, amelyeket a ráksejtek folyamatos növekedéshez és a természetben előforduló "gyilkos sejtek aktivitásának fokozásához" szükségesek. A gyógynövények integrálhatók a páciens hagyományos kezelési protokolljába, vagy alkalmazhatók elsődleges terápiaként, amikor a körülmények diktálják.
-N,N-dimetilglicin

 

ANTIHISZTAMINOK

Az Mast cell tumor (MCT, mast sejt tumor) egy olyan típusú vérsejt rákot jelent, amely általában a szervezet allergénre és gyulladásra adott válaszában szerepet játszik. Az MCT a kutyák legelterjedtebb daganata; hatással lehet a szervezet más területeire is, beleértve a lépet, a májat, a gyomor-bélrendszert és a csontvelőt. Egyes kutyák hajlamosak MCT-re. Az antihisztaminok protektív szerepet játszanak a kutya masztocitózisában és valószínűleg a melanomában
Néhány MCT-re hajlamos fajták
Ausuztrál pásztor kutya Fox Terrier
Beagle Golden Retriever
Boxer Labrador Retriever
Boston Terrier Mopsz
Bull Terrier Rhodesian Ridgeback
Bullmastiff Schnauzer
Cocker Spaniel Shar-Pei
Tacskó Staffordshire Terrier
Angol Bulldog Weimaraner

 

AKUPUNTURA

Az akupunktúra ezen a ponton nem bizonyítottan specifikus rákellenes tulajdonságokkal rendelkezik, de kulcsfontosságú szerepet játszhat a rákos betegek támogatásában és az életminőség javításában. Gyakori mellékhatások, például hányás, hasmenés, étvágytalanság vagy energiacsökkenés gyakran rendszeres akupunktúrás kezelésekkel segíthető. Az akupunktúrát a kínai gyógynövény-készítmények hatékonyságának növelésére is felhasználhatjuk

 

POZITÍV HOZZÁ ÁLLÁS

Mind a négylábú társaink feltétel nélküli szeretet forrást biztosítanak, gyakran a leginkább kemény idők során. Most van itt az ideje, hogy visszaadjuk az áldásukat a pozitív hozzáállással és együtt töltött idővel !